Repertoar

15

feb

22 mars

23 april

vecka 29

Stravinskij - kammarmusik framförd av Dalasinfoniettan

 

15 februari i Tingshuset i Älvdalen klockan 19:00

Möt Dalasinfoniettans blåsare i en kammarmusikkonsert som kretsar kring Igor Stravinskijs monumentala och banbrytande Oktett för blåsare. Verket skrevs år 1923 och är en komplex och sofistikerad komposition.

Oktetten är ett exempel på Stravinskijs unika förmåga att experimentera med nya ljudlandskap och tänja på gränserna när det kommer till orkestrering. Stycket var banbrytande vid sin tid, eftersom det var en av de första större kompositionerna som helt var skriven för blåsare. Stravinskij använde en mängd olika tekniker – kontrapunktik, ovanliga rytmiska mönster och sällsamma tonala progressioner – för att skapa en djupt fascinerande komposition.

Arrangör: Älvdalens kommun

Biljetter: finns att köpa på Kontaktcenter i kommunhuset i Älvdalen, öppet måndag till fredag 8-16.

I ett hus vid tidens slut

 

22 mars i Rots Bystuga klockan 19:00

"Nu sover de. Året är nytt och de är lyckliga. Och de har glömt vad den här marken innebär. De har bosatt sig i en låda som tryckts ner över hällar och ängar. Över snår. Mellan träd som talar med varandra. Däremellan stammarna har de bosatt sig med all sin elektricitet, sina renoveringar och sina konflikter, plast och papper. De håller varandra, men de vet inte att de är hållna. Och tiden bara går. Men tid har jag gott om." I ett hus vid tidens slut är en nyskriven föreställning av Helena Röhr med musik av Stefan Sundström.

Hockeymorsa, hockeyfarsa


23 april på Rots Bystuga klockan 19:00

Tidiga morgnar i en kall ishall – kanske inte de bästa förutsättningarna för en spirande romans, men det är just här, på läktaren, denna romantiska komedi utspelar sig.
Björn och Frida är två rätt ensamma singelföräldrar. Men under barnens hockeyträning möts de och blir förälskade. Björn visar sig vara extremt tävlingsinriktad och tycker att man spelar för att vinna. Frida är mest glad för att hennes son har roligt. I ishallen väcker sporten det absolut värsta och absolut bästa i dem båda. Passion och våld kolliderar i denna gripande föreställning om kärlek - både till varandra och till vår älskade sport; ishockeyn.

Barnteaterfestivalen


Torsdag till fredag vecka 29 på Rots skans

För tredje gången kommer Barnteaterfestivalen tillbaka! Platsen för detta är Rots Skans i Älvdalen. Under två dagar kommer vi att visa tre barnföreställningar per dag. Inte nog med det kommer vi att ha många roliga aktiviteter såsom boktält, ansiktsmålning, knappverkstad, måla och pyssla och mycket mer!

Under 2024 kommer vi att kunna genomföra vår barnteaterfestival tack vare den sponsring vi får från Dalakraft och våra andra sponsorer som hjälper oss att få till denna storsatning för barnen. Även ICA Supermarket Olsson bidrar till Barnteaterfestivalen i år!

Tidigare föreställningar

2021

Ålevangeliet

Laika

2022

Landsbygds-upproret

Ödesmärkt

Vasa

Aednan

Lena Jonsson Trio

Barnteaterfestival

2023

Såvitt jag minns

Ariel & Eldbjörg

Verpete

Häxafton och Lead Us

Den Fule

Dansresidens och Långöfesten

Barnteaterfestivalen

Är det hett här?

Höstdansresidens

Prenumerera på Welests kulturnyheter!

Fyll i formuläret för att anmäla dig till vårt nyhetsbrev.


I nyhetsbrevet kan du förvänta dig information om våra föreställningar, kommunens kulturarrangemang och annat kulturrelaterat.


Genom att fylla i din mejladress här godkänner du att vi skickar dig kulturnyheter.