Repertoar

10 maj

Den Fule

 

Lette är en man i sina bästa år. Han är framgångsrik, kompetent och lyckligt gift med sitt livs kärlek. En dag får Lette plötsligt reda på en obekväm sanning - han är i själva verket oerhört ful. Så ful att han omöjligtvis kan tänkas sälja varan han uppfunnit! Trots sin frus avrådan, stora kostnader och helt utan garantier på resultat låter han plastikoperera sig. Han får ett helt nytt extremt attraktivt ansikte. Från den dagen är inget som förr.

Den fule är en skruvad, absurd komedi, en modern saga för vuxna om vår tids personliga kapitalism. Jaget har blivit till en vara, skönhet till marknadsföring, personliga berättelser till säljpotential. 


Foto: Per Eriksson

10 maj 2023 klockan 19:00

Rots Bystuga, Älvdalen

Dalateatern och Studieförbundet Bilda i Älvdalen bjuder in till studiecirkel kring pjäsen: Den Fule

 

Målsättning
Som deltagare i studiecirkel får du möjlighet att fördjupa din teaterupplevelse, samtala om frågor som pjäsen lyfter och ta del av andras reflektioner och tankar.


Målgrupp
Du som är intresserad av samhällets utveckling och vill reflektera tillsammans med andra kring skönhetsfixering och ideal. Du som vill tänka tillsammans kring livet, kärleken och dess ibland moraliska dilemman. Studiecirkeln är också för dig som är intresserad av att veta mer om pjäsen.
Du behöver inte ha någon teatererfarenhet sen tidigare. 


Förutsättningar
Att medverka i studiecirkeln är kostnadsfritt, även föreställningen ses gratis av deltagarna. Utöver detta får deltagarna i studiecirkeln möjlighet att köpa biljetter till rabatterat pris till vänner och bekanta.

Träffar
25 april kl 18.00–20.15
Läsning av pjäsen med Dalateatern.


2 maj kl 18.00–20.15 Bilda.


10 maj kl 19.00–21.00 (inkl. paus)
spelas föreställningen i Rots bystuga, Älvdalen.


16 maj kl 18.00–20.15


Lokal: Salems kapell, Dalgatan 95
Anmälan till Bilda Älvdalen


Endast 12 platser. Först till kvarn!

maj - juni

Fakta om Space & Place Älvdalen


Ett dansresidens där professionella konstnärer, arrangörer och nyfikna invånare ger sig ut på ett konstnärligt äventyr med okänd destination.


Residenset sker under fyra veckor i maj och juni 2023.


Camille Prieux och Daniella Eriksson valdes ut bland flera sökande efter en öppen utlysning.


För mer information
Kontakta en av de konstnärliga projektledarna:

Elin Gabrielsson

070-814 22 79

Dansresidens - Place & Place

 

Camille Prieux är en danskonstnär från Frankrike som sedan 2016 arbetar som dansare hos Cullberg. Som koreograf är han intresserad av ljudlandskap och hur vi kan bli bättre på att lyssna, såväl inåt som utåt. Utifrån detta har han utvecklat en egen danspraktik som han kallar ”swaying” (svajande).


–Jag är mycket tacksam över att kunna använda dansen som ett sätt att bekanta mig med en del av Sverige som jag än så länge vet väldigt lite om. Jag ser fram emot att möta människorna, området, Älvdalens ljud och röster. Och jag hoppas vi kan skapa ett koreografiskt verk som belyser och hedrar platsens kollektiva historia.


Koreografen och dansarenDaniella Erikssonkommer ursprungligen från Dalarna och har sedan hon flyttat till Berlin återkommande återvänt till sina hemtrakter för att utforska dansens möjligheter i nära samarbete publiken. Det arbetet ser hon fram emot att fortsätta med i Space & Place Älvdalen.


–Tillsammans med Camille Prieux och arrangörerna i Älvdalen hoppas jag skapa någon form av drömlik upplevelse som tar publikens kropp och själ till dans. Sedan hoppas jag även att projektet kommer generera en nyfikenhet att upptänka danskonsten mera, säger hon.


Foto: Thomas Dyrholm

Mitten på maj till mitten på juni 2023 i Älvdalen

Tidigare föreställningar

2021

Ålevangeliet

Laika

2023

Såvitt jag minns

Ariel & Eldbjörg

Verpete

Häxafton och Lead Us

Vasa

Aednan

Lena Jonsson Trio

Barnteaterfestival

2022

Landsbygds-upproret

Ödesmärkt