Repertoar

9-16 juni

vecka 29

30

okt

Dansresidens 2024


9 till 16 juni i Älvdalen


Den 9 till 16 juni är det dags igen för ett dansresidens. Finalen för detta blir den 15 juni klockan 18-20 vid ishallen i Älvdalen.

Efter förra årets succé Långöfesten är Space and Place tillbaka i ny form och på ny plats. Vi vill fira dans-konsten med er vid det glömda och gömda konstverket vid ishallen. (Älvdalens ishall)

Residenstagarna och koreograferna Niki Tsappos och Philip Berlin kommer tillsammans med sina medkonstnärer Nils Therèn och Jim De Block dela med sig av sitt koreografiska arbete.
Det bjuds på bjud-fika, parkerings-dansgolv, open stage och godisregn.

Kom och dela en härlig kväll med och för dans-konsten!


OPEN STAGE
Förbered ditt bästa dance move? En låt eller kanske spoken word? Du har 5 min till ditt förfogande. Anmäl dig till dans@welest.se senast den 13/6


GÖMDA OCH GLÖMDA PLATSER
Vilken är din gömda och glömda plats i Älvdalen? En skogsdunge, en övergiven korvkiosk, ett minne? Dela med dig en bild och kort text till dans@welest.se


INTRÄDE
Gratis! Ta gärna med 1-3 plagg eller accessoarer (hatt, scarf, mössa, keps, skärp) att skänka till festen, du kommer kunna byta till dig något nytt.


FIKA
Det kommer finnas bjud-fika och snacks helt gratis.


Parkeringsfesten är utomhus och då vädret är något vi inte rår över önskar vi att ni klär er efter väder.

Frågor och funderingar: dans@welest.se


Illustration: Ella Jax

Parkeringsfesten är en del i projektet Space & Place - ett samarbete mellan Kulturföreningen Welest, Riksteatern Dalarna, Dalateatern, Riksteatern, Scenkonst Dalarna med stöd av Region Dalarna.


Varmt välkommen att delta!

Barnteaterfestivalen


Torsdag till fredag vecka 29 på Rots skans

För tredje gången kommer Barnteaterfestivalen tillbaka! Platsen för detta är Rots Skans i Älvdalen. Under två dagar kommer vi att visa tre barnföreställningar per dag. Inte nog med det kommer vi att ha många roliga aktiviteter såsom boktält, ansiktsmålning, knappverkstad, måla och pyssla och mycket mer!

Under 2024 kommer vi att kunna genomföra vår barnteaterfestival tack vare den sponsring vi får från Dalakraft och våra andra sponsorer som hjälper oss att få till denna storsatning för barnen. Även ICA Supermarket Olsson bidrar till Barnteaterfestivalen i år!


Varmt välkommen på denna makalösa tvådagarsfestival för barn!

Allan - för allting stort är byggt av smulor


Onsdagen den 30 oktober klockan 19:00 i Rots bystuga

2024 är det 100 år sedan Allan Edwall föddes. Det vill vi uppmärksamma med en nyskriven pjäs om honom. "Allan – För allting stort och starkt är byggt av smulor" har urpremiär på Folkets hus i Hissmofors den 2 mars.


Vi känner honom som den lycksökande drängen Carlsson i Hemsöborna. Vi känner honom som Emil i Lönnebergas gormande far och den sjungande luffare som slår följe med Rasmus. Vi känner honom från Fanny och Alexander, Utvandrarna, Spöksonaten och Limpan. Vi har sett honom på de största teaterscenerna och på nära håll i hans egen källarteater. Vi känner igen hans röst när vi hör den på radio. Vi känner glimten i hans blick. Vi har läst hans böcker, sjungit med i visan om den lilla bäcken som rinner mot stora hav, vi har dansat i en omfamning till hans Dystervals. Men vem var Allan Edwall? Och hur kom han att bli en sådan som alla känner igen?


FOTO: Sandra Lee Pettersson

Tidigare föreställningar

2021

Ålevangeliet

Laika

2024

Hockeymorsa, Hockeyfarsa

2022

Landsbygds-upproret

Ödesmärkt

Vasa

Aednan

Lena Jonsson Trio

Barnteaterfestival

2023

Såvitt jag minns

Ariel & Eldbjörg

Verpete

Häxafton och Lead Us

Den Fule

Dansresidens och Långöfesten

Barnteaterfestivalen

Är det hett här?

Höstdansresidens

Prenumerera på Welests kulturnyheter!

Fyll i formuläret för att anmäla dig till vårt nyhetsbrev.


I nyhetsbrevet kan du förvänta dig information om våra föreställningar, kommunens kulturarrangemang och annat kulturrelaterat.


Genom att fylla i din mejladress här godkänner du att vi skickar dig kulturnyheter.